Samen tegen stille armoede


calendar icon

20 juni 2024

|
calendar icon 2 minuten

Minimaal 10% van onze winst gaat naar MVO-initiatieven, waarvan één Quiet Breda is. Dit is een lokale organisatie die zich inzet voor het ondersteunen van mensen in armoede en vormt een belangrijk partnerschap voor ons bedrijf.


Deze samenwerking belichaamt onze overtuiging dat zakelijk succes hand in hand moet gaan met sociale verantwoordelijkheid en dat wij een steentje moeten bijdragen aan onze maatschappij. Wij geloven, net als Quiet, dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we ervoor zorgen dat iedereen meetelt en ertoe doet.

Quiet Breda richt zich niet alleen op het verlichten van financiële zorgen, maar speelt ook een cruciale rol in het bevorderen van sociale inclusie en verbondenheid. Door geldgebrek hebben volwassenen en hun kinderen minder kansen, waardoor veel mensen in sociaal isolement raken. Een dagje ertussenuit gaan om afleiding te zoeken en nieuwe ervaringen op te doen is iets wat veel mensen zich voor lief nemen. Daarom verzorgden wij op de ontmoetingsplek van Quiet voor de Members een luxe driegangenlunch.

Deze bijeenkomst diende niet alleen als gelegenheid om te genieten van een luxe maaltijd, maar ook als afleiding van de dagelijkse zorgen en een kans om even te ontspannen in een veilige omgeving. Deze ervaring benadrukte niet alleen het belang van sociale verbinding, maar illustreerde ook hoe een eenvoudig gebaar van gastvrijheid en zorgzaamheid een diepgaand verschil kan maken in het leven van anderen.

Onze betrokkenheid bij Quiet Breda gaat verder dan deze lunch. We zijn verheugd over ons aanstaande gesponsorde project met Lianne van Eten Uit Je Tuin, waarbij we de Members van Quiet Breda de kans bieden om hun eigen voedsel te verbouwen. Dit initiatief heeft niet alleen het doel om gezond voedsel te produceren, maar ook om educatieve kansen te bieden over duurzaamheid en zelfvoorziening.

De high tea bij Quiet Breda heeft niet alleen een indruk achtergelaten op de Members, maar ook op onszelf binnen Openpeople. Iedereen heeft dagelijkse zorgen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we blijvende veranderingen teweegbrengen in het leven van mensen die kwetsbaar zijn. Het is een mooie herinnering om te zien dat je met empathie en positiviteit zoveel teweeg kunt brengen. Het maakt ons trots om bij Openpeople te werken en we kijken uit naar het volgende project!Onze MVO filosofie noemen we Openplanet. Meer hierover lezen? Klik hier!

Deel:

Recente blogs