Groei

Groei, het gaat wat mij betreft hand in hand met gelukkig zijn. Dingen leren over jezelf of over je vak, je hebt het nodig om te kunnen ontwikkelen als mens. Bij Openpeople mogen de medewerkers zelf kiezen of zij willen ontwikkelen op vakinhoudelijk of op persoonlijk gebied. Zo heb ik collega’s als Gerard en Serdar, die in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt op het gebied van hun vak. Gerard is begonnen als verwarmingsmonteur en heeft zich door kei hard te werken ontwikkeld tot een expert in DevOps. Hij is nu zelfs uitgenodigd om internationaal te spreken op conferenties. En het bijzondere verhaal van Serdar hebben jullie allemaal kunnen zien in de vorige video.

Maar we hebben ook collega’s die zich vooral focussen op persoonlijke ontwikkeling. Zoals Giel, die in deze video zegt: ‘Ik ben niet zo zeer vakinhoudelijk bezig met ontwikkelen, die ontwikkeling is eigenlijk alleen maar op persoonlijk vlak geweest. En ik denk dat dat voor mij nu ook precies de juiste ontwikkeling is.’

Ik ben zelf in de afgelopen jaren ook vooral bezig geweest met ontwikkelen en leren op persoonlijk gebied. Dat wil niet zeggen dat ik mij niet heb ontwikkeld in mijn vak, want bij Openpeople heb ik een functie gekregen waarbij ik nog iedere dag mag leren. Maar ik heb veel sessies mogen volgen en coaching gehad om patronen te herkennen en te veranderen, om sterker in mijn schoenen te staan en zelfs om te groeien op spiritueel vlak.

Wat dit met werk te maken heeft? Meer dan je denkt! Op je werk krijg je te maken met allerlei elementen die je uitdagen op zakelijk, maar ook op privé gebied. Om hulp vragen, wrijving met een collega, te veel hooi op je vork nemen, een presentatie geven, ethische vraagstukken: ze komen allemaal voorbij. Hoe beter je weet wie je bent, hoe makkelijker het is om om te gaan met bovenstaande kwesties. Dat maakt je werk makkelijker, waardoor je gelukkiger door het leven gaat.

En dan komen we toch weer tot de kern van Openpeople: op nummer 1 staat het gelukkig maken van de medewerkers. En gelukkig zijn betekent ook groeien. Of dit nou vakinhoudelijk, persoonlijk of van allebei een beetje is.

Sanne Fraanje