Gevoel, intuitie & liefde

Intuïtie

”Ik heb alle antwoorden in mij. Ik weet het allemaal al! Ik ben er alleen voor een deel van weggeraakt. Wanneer ik te veel over iets nadenk, vertroebelt mijn innerlijke stem. De keren dat ik luister naar mijn hoofd komen altijd als een wijze levensles terug.

De beweging naar mijn essentie maakt het leven zo veel mooier en makkelijker. Als ik mijn intuïtie volg dan komt er zo veel meer flow. Het is een oefening naar zijn. Er is maar één mij en die is omringt met een Ego bouwsel, patronen en overtuigingen. Deze afbreken is een mooie en zware taak. Maar het is ook een soort van verlichting.

De realisatie dat je niets hoeft, niets hoeft te willen, niets hoeft te worden, enkel hoeft te zijn, werkt zo bevrijdend. Het is binnen handbereik maar toch zo moeilijk.

Wat voor mij werkt, is bewust meerdere keren contact te maken met mijn hart. Er doorheen te ademen als het ware. Dit tovert als vanzelf een glimlach op mijn gezicht. En dan te luisteren wat er in mij opkomt; vanuit mijn hart, niet vanuit mijn hoofd. Als je dit vaker oefent dan hoor je steeds beter je innerlijke stem en kun je de bevrijding ervaren van puur zijn!”

Philippe Metz