Samen sprinten naar on board informatie services

Case Openpeople


Klantvraag

‘Kunnen jullie ons helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie van On Board Informatie Services (OBIS) die worden ingebouwd in onze nieuwste treinen?’

Bijna iedereen kent ze wel: de geel-met-blauwe treinen die door heel Nederland rijden. Dagelijks vervoert onze klant meer dan een miljoen reizigers tijdens 5000 treinritten. Onze collega’s van Codepeople en Testpeople werken voor deze opdrachtgever aan verschillende projecten. Eén van de mooiste projecten waar wij voor werken is de ontwikkeling van de nieuwe generatie van On Board Information Services (OBIS) dat wordt ingebouwd in de treinen. OBIS biedt reizigers o.a. internettoegang middels wifi en actuele reisinformatie in de trein, maar daarnaast wordt OBIS ook ingezet voor bijvoorbeeld diagnostiek en monitoring.

Onze collega’s werken onder andere aan de hardware-abstractielaag tussen de IT van de trein en het domein voor on-board reisinformatie.

Concreet en tastbaar werk

Het bouwen en testen van deze software geeft veel voldoening omdat het zo concreet en tastbaar is. Het werk dat we opleveren is meteen zichtbaar zodra het naar de treinen gaat. De projecten waar onze collega’s aan werken zijn zeer complex, gelukkig kennen zij de materie door en door en kunnen zij zichzelf en hun team prima wegwijs maken in de wereld van de treinen.

Zou jij graag een samenwerking met Openpeople aangaan? Neem dan contact met ons op!