Het beloningsmodel van Openpeople


calendar icon

29 juni 2023

|
calendar icon 3 minuten

Werk je bij Openpeople, dan heb je de vrijheid van freelancen, met de voordelen van in loondienst zijn. Je maandelijkse salaris bestaat uit een basissalaris en een bonusberekening. Het basissalaris ontvang jij ongeacht of je in een opdracht zit (we willen natuurlijk allebei dat je in opdracht zit). Zodra jij in opdracht zit, komt de bonusberekening om de hoek kijken. Hoe het precies werkt en wat je krijgt, willen we zo transparant mogelijk uitleggen. We kunnen ons voorstellen dat het een spannende keuze kan zijn om voor een ander, minder ‘traditioneel' beloningsmodel te kiezen. Maar, is het echt zo spannend 😉? Wij lichten dit in ieder geval graag toe!

Wanneer je bij ons komt werken, krijg je een salaris dat is opgebouwd uit een basissalaris en een bonusberekening. Een basissalaris ontvang je altijd, en de bonusberekening ontvang je wanneer je in opdracht zit. Jij ontvangt een deel van het afgesproken uurtarief met de opdrachtgever. Kortom: altijd zekerheid op een inkomen. Wij zoeken een opdracht voor je die bij jou past en regelen de administratieve (rand)zaken voor jou.

Ook ontvang je van ons: internet en- telefoon vergoeding, een laptop, een goed pensioen en vakantiegeld. Kan jij je tijd stoppen in de dingen die jij echt leuk vindt: je vak! Je bonusberekening wordt beïnvloed door: je uurtarief en je mobiliteitskeuzes. Je wordt ondernemer, maar hebt altijd zekerheid op een inkomen. Sjors (testpeople) deelde het volgende met ons: “je verdient écht bovengemiddeld en je houdt gewoon goed rekening met de periodes wanneer je op vakantie bent."

Wat regelen wij voor jou?

Het deel dat wij ontvangen, zetten we dus in om alle administratieve zaken voor jou te regelen én de wereld een stukje mooier te maken. We zetten het voor je op een rijtje:

  • Wij zoeken een opdracht voor jou. Je hoeft je geen zorgen te maken om acquisitie
  • Je zit niet op zaterdagavond je administratie bij te werken 😉
  • Je hoeft geen meerjarenplan uit te werken voor alle premies en verzekeringen
  • Je pensioen is goed geregeld. Je krijgt óók pensioen over je bonus. Geen zorgen over je oude dag.
  • Wanneer je ziek bent, zijn wij er voor je. Financieel en als mens
  • Je wordt onderdeel van een club gelijkgestemden waarmee je kennis kunt delen of sparren, én waarmee je gezellig een biertje kan drinken.
  • Je kunt kiezen uit trainingen, opleidingen en cursussen. Hier pluk jij natuurlijk ook de vruchten van wanneer het aankomt op je uurtarief.
  • Je bent onderdeel van een bedrijf met veel leuke uitjes, zoals een jaarlijks weekendje weg, bijvoorbeeld naar Berlijn of een workation in Kroatië.
  • Openpeople selecteert lokale, goede doelen die we vanuit de organisatie steunen op verschillende manieren.

Heb je vragen hierover? Dan komen we natuurlijk graag met je in contact! Wil je zelf kijken wat je bij ons zou kunnen verdienen? Vul dan onze salaristool in.

Deel:

Recente blogs