Dromendag met collega's


calendar icon

1 december 2023

|
calendar icon 2 minuten

Vrijdag 17 november hadden wij onze jaarlijkse intuition day. Een dag voor alle collega’s die draait om hun persoonlijke ontwikkeling. Ieder jaar bedenken we een nieuw thema voor deze dag. En waar we vorig jaar nog aan de slag gingen met klankschalen, kozen we dit keer voor het thema dromen. Onze collega Sanne deelt haar ervaring met ons in deze blog!

Iedereen droomt. Ik zelf droom de hele dag en nacht. Overdag kunnen mijn gedachten afdwalen en kan ik minuten lang dagdromen. En in de nacht droom ik over de gekste, grappigste, engste en raarste dingen. Harry de Bont is al bijna zijn hele leven bezig met dromen! Hij doet al 40 jaar lang onderzoek naar dromen en bekijkt de dromenwereld vanuit wetenschappelijke benadering. We nodigden hem uit om te vertellen over zijn bevindingen en om in onze persoonlijke droomwereld te duiken.

Om nog even terug te komen op het statement hierboven, dat iedereen droomt. Je denkt misschien dat je niet niet droomt, maar dankzij de dromendag met Harry weten we nu dat óók jij droomt. Een droom herinneren, dat is een ander verhaal. Slechts 5% van de mensen kunnen hun dromen herinneren vertelde hij. Harry heeft ons methoden en oefeningen geleerd waardoor we onze dromen beter kunnen onthouden. Na een ochtend vol antwoorden op vragen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden (dromen mieren? Kan je dromen hebben van herinneringen van je voorouders? Hoe ontstaat een droom eigenlijk?) gingen we een aantal oefeningen doen.

Harry verzorgde een yoga nidra sessie waarbij je in een droomstaat verkeerd en je dus kan dromen terwijl je een soort van wakker bent. Nou ja, wakker… we hoorden wel wat collega’s snurken op hun yoga matje 😉. En vervolgens gingen we door naar het, vond ik, mooiste onderdeel van de dag. We deden met de hele groep droom analyses over de dromen van een iemand uit de groep. Daar kwamen geweldige inzichten, verhalen en analyses uit.

Voor de laatste oefening had iedereen inmiddels een droom geformuleerd. Sommigen hadden ‘echte dromen’, anderen hadden een droom tijdens de yoga nidra sessie gedroomd die ze konden gebruiken. En met een prompt maakten we afbeeldingen van de droom in ChatGPT en MidJourney. Een geweldige afsluiter van een geweldige dag.

Dankjewel Harry voor het verzorgen van deze mooie dromendag en dankjewel collega’s voor jullie aanwezigheid en openheid! Het was er weer een voor in de boeken!

Deel:

Recente blogs