calendar icon

3 november 2021

|
calendar icon 2 minuten

Soms heb je van die dagen waarop alles goed gaat. Het lijkt wel alsof alle dingen die je had bedacht, samen komen zonder moeite. De dag vliegt voorbij en voor je het weet is het 5 uur. Je zit in een flow.

Ik ben van mening dat je ook zelf invloed kan hebben op je flow. Natuurlijk heeft iedereen goede en slechte dagen, maar de kunst is hoe je ermee omgaat. Laat je je dag verpesten door iets kleins dat misgaat, of maak je gebruik van de gelegenheid die het creëert?

Een voorbeeld. Nu we weer richting de winter gaan, worden de dagen steeds donkerder. Ik merk dat het me meer moeite kost om ’s ochtends uit bed te springen; iets wat ik als ochtendmens in de zomer vrijwel iedere dag doe. Ik sta voor een keuze: ga ik mijn dag negatief beginnen omdat het steeds donkerder en kouder wordt, of ga ik in mijn pauze een rondje wandelen om te genieten van de mooie herfstkleuren?

Het tweede is misschien niet de makkelijkste oplossing, maar voelt voor mij wel het beste. Ik maak het mezelf comfortabel in deze periode van het jaar, door kaarsjes aan te steken en comfort food te koken.

Hetzelfde geldt voor thuiswerken tijdens de intelligente lockdown. Je kán ervan balen dat je niet naar kantoor mag, mokkend in je pyjama achter je laptop kruipen en tegen jezelf zeggen: ‘Ik ben gewoon niet productief als ik thuis werk.’ Zeg het vaak genoeg tegen jezelf, en inderdaad; je zal minder productief worden.

Of je kan de tijd die je normaal in de file zou staan, gebruiken om een wandeling te maken. De stilte die je thuis hebt, gebruiken om te werken aan ideeën waar je op kantoor minder snel aan toe komt. Werken in de uren waarop jij op je productiefst bent in plaats van 9 tot 5 kantoortijden. Meer tijd doorbrengen met je gezin. En voor je het weet zit je weer in je flow.

Sanne Fraanje

Wil jij ook bij Openpeople werken? We hebben nog veel vacatures! Bekijk alle vacatures hier.
Deel:

Recente blogs