Welkom bij Codepeople Guus!


calendar icon

17 december 2023

|
calendar icon 3 minuten

Guus is sinds 3 maanden bij onze Codepeople club aangesloten! Op dit moment zit hij in opdracht als Senior Software Developer bij Eneco eMobility. Hoog tijd om met Guus bij te kletsen en terug te blikken op zijn start bij Codepeople. Via welke weg is hij met ons in contact genomen? En hoe zag voor hem de zoektocht naar een nieuwe werkgever eruit?

Guus heeft ons voor het eerst voorbij zien komen op LinkedIn. Guus: “Toen ik jullie voorbij zag komen, ben ik gaan kijken wat jullie doen en of jullie bij mij passen. Ik was nu ook voor de 1e keer in mijn loopbaan aan het kijken of ik de detachering in wilde gaan.” Dan zit je bij Codepeople aan het goede adres :-D. Hij vertelde ons ook in gesprek te zijn geweest met een andere detacheerder, en dat hij dus bewust op zoek was naar deze manier van werken.

Het eerste gesprek met Codepeople
Guus heeft eerst telefonisch contact gehad met Jamal, lead van Codepeople. Guus: “ik heb met Jamal gebeld om kennis te maken. Ik had hier een goed en positief gevoel bij. Het voelde vertrouwd en ik was blij met het gesprek.” Vanuit Codepeople willen we Guus zo goed en eerlijk mogelijk informeren over hoe ons beloningsmodel werkt en wat het detacheren via ons inhoud.

Tijdens Guus z'n zoektocht kwamen er al een aantal vragen naar boven. Guus: “hoe zit het met de salarisverhouding tussen wat de medewerker krijgt en wat voor de werkgever is, ziektedagen, pensioen etc.” Jamal heeft al Guus z'n vragen kunnen beantwoorden. En ook samen met hem kunnen blikken op de toekomst, omdat het toch allemaal nét even anders werkt dan loondienst. Guus: “Ik kreeg gelijk het gevoel dat dit prima bij mij past. En ook had ik genoeg vertrouwen om deze stap te maken met Codepeople.” We vinden het ook belangrijk dat een toekomstige collega met een potentiële collega kan praten, zodat hij/zij een nog beter beeld krijgt van de organisatie. Guus: “het gesprek dat ik samen met Gerard (Codepeople Developer) gaf me een warm en welkom gevoel.”

Wat was doorslaggevend voor Guus?
We hebben natuurlijk ook aan hem gevraagd waarom hij uiteindelijk voor Codepeople heeft gekozen! Guus: “Het salaris is sowieso aantrekkelijk. Maar ook het goede gevoel dat ik had na de gesprekken. Voordat ik daadwerkelijk bij Codepeople begon, dook ik diep in de wereld van detacheren. Ik had vragen over het pensioen, vakantiedagen en andere arbeidsvoorwaarden. Het vertrouwen dat Jamal en Gerard in mij hebben en ook dat gevoel aan mij gaven, was doorslaggevend. Het moet natuurlijk goed voelen.”

“Ik ben me nu echt aan het ontwikkelen op persoonlijk én technisch vlak”
We hebben Guus ook gevraagd waar hij het meeste naar uitkijkt in de komende jaren bij Codepeople! Guus: “Ik ben me nu echt aan het ontwikkelen op persoonlijk én technisch vlak. Door bij Codepeople te werken, bouw ik aan mijn netwerk, omdat je met veel mensen samenwerkt. Op technisch vlak word ik nu ook echt uitgedaagd.” Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met Guus in ons Codepeople team! We kijken er naar uit om met jou aan de toekomst te bouwen en zijn benieuwd wat de komende jaren jou allemaal gaan brengen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Codepeople? Neem dan contact met Gerard!

Deel:

Recente blogs