Codepeople Hackathon


calendar icon

15 mei 2023

|
calendar icon 2 minuten

Op 11 mei 2023 was het zover: de Codepeople Hackathon dag. Alle Codepeople collega's hebben zich verzameld op een prachtige locatie in Utrecht. Na een bakje koffie en een stuk appeltaart gingen we van start met het eerste deel van de dag: GitOps in 1 uur. Een training gegeven door onze Codepeople collega Gerard!

Wat heeft Gerard met het team gedeeld? Nou, we weten dat GitOps een populair onderwerp in de wereld van DevOps is 😉. Door je infrastructuur en applicaties in Git te beheren, creĂ«er je Ă©Ă©n waarheid. Wanneer je daarnaast ook gebruik maakt van ArgoCD, zorg je voor een schaalbare en veiliger applicatielandschap. Tooling zoals Google Cloud, Terraform, Kubernetes, Gitlab en ArgoCD zijn allemaal besproken. En er is zelfs nog een mooie bug gevonden en opgelost tijdens de training!

Takeaway van de training: door gebruik te maken van GitOps kan je team helpen om een schaalbare en veilige development flow in te richten waarbij automation centraal staat.

workshop impressie

We gaan een robot bouwen!

Even verse koffie erin en daarna starten we met het bouwen van onze eigen slimme voice assistent. Een mooie combinatie van hardware en software skills. Het begon met een korte uitleg: “lees vooral even de gebruiksaanwijzing.” De collega's hebben 2 sets ontvangen: een bouwset en de tools om te bouwen. Goede tools is het halve werk 😉. Hoppa, het pakket ging open en we zagen: een rode knop, een lasapparaat, moertjes en boutjes en benen (?).

Van de gebruiksaanwijzing werd gelukkig gebruik gemaakt! Een van de eerste stappen was het soldeerwerk. We zagen dan ook de nodige “soldeer-wolkjes” omhooggaan, maar dit hoort. Daarna begonnen we stemmen horen. Niet omdat we gek werden, maar de voice assistants kwamen tot leven. Zodra “Spencer” tot leven was gebracht en benen had, begon het programmeerwerk.

Spencer komt met een uitgebreide tutorial waarin we verschillende animaties op Spencer’s led display tevoorschijn lieten komen. Ook kan je Spencer “leren” om antwoord te geven op verschillende commando’s. Omdat Spencer met C geprogrammeerd kan worden, zijn de toepassingen eindeloos. Het uiteindelijke doel is om Spencer te integreren met ChatGPT, maar daar gaan onze collega’s thuis mee aan de slag.

De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ zodat we met elkaar konden bijpraten.

Deel:

Recente blogs