Diensten Valueminds


Detacheren van agile professionals

Valueminds heeft ervaren Product Owners, Agile Coaches, Scrum Masters en DevOps specialisten in dienst. Onze medewerkers hebben altijd jarenlange ervaring en hebben al in meerdere scrum teams bij verschillende organisaties gewerkt. Door die brede achtergrond zijn we snel in staat om waarde toe te voegen aan het team en de organisatie. Naast het werken voor een team leveren we ook meerwaarde voor de gehele organisatie. We delen onze ervaring met de professionals van andere teams, kunnen kennisdelingsessies organiseren, begrijpen wat er in de organisatie ‘om de Scrum-teams heen’ gebeuren moet om de teams succesvol te laten opereren.

Ten slotte zijn we werkzaam bij de meest innoverende opdrachtgevers en onze medewerkers zijn gedetacheerd door heel Nederland.

Verbeteren van de huidige agile organisatie

Door onze ruime ervaring met agile werken, in Scrum teams, DevOps, Kanban en XP, kunnen we snel zien wat er kan verbeteren aan jouw agile organisatie. Een paar dagen observeren, spreken met diverse medewerkers in allerlei rollen en lagen in de organisatie is voldoende om vervolgens een verbeterworkshop te organiseren.

Hier leggen we de gevonden knelpunten op tafel en komen met suggesties om zaken anders aan te pakken. Waar nodig begeleiden we in het vervolgtraject. Neem contact met ons op als je interesse hebt in een van onze diensten!

Korte coachingsessies

Heb je even hulp nodig binnen je organisatie? Iemand die creatief en effectief een sessie kan faciliteren? Zoals een kick-off voor een nieuw team of project. Een grote retrospective na een jaar werken, of over diverse teams heen. Wil je de organisatiestructuur van je teams eens bespreken met iemand die al veel organisaties heeft gezien? Worstel je met heel veel projecten en weinig echte output?

André Heijstek kan vaak in 1 dag organisaties een stap verder helpen. Dus, waar wacht je nog op? Neem contact met Andre op via bovenstaande link of stuur een mailtje naar info@valueminds.nl!

Agile / Scrum werken buiten de IT

Agile en Scrum worden binnen de IT, en zeker binnen de software development afdelingen inmiddels heel veel toegepast. Maar het is natuurlijk niet alleen voor IT organisaties verstandig om wendbaar te worden.

Valueminds heeft ervaring met het wendbaar maken van niet-IT organisaties. Zo hebben we onder meer gewerkt bij reclamebureaus en bij makelaarskantoren. We beginnen bij deze opdrachten graag met een training/workshop van een halve dag om te verkennen wat de mogelijkheden zijn en gaan daarna verder. De initiële investering is dus beperkt.

Agile organisatie-ontwerp

Bij het starten met agile werken moeten veel keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld: Hoe veel teams zetten we op? Heeft elk team een scrum master nodig, of kan 1 scrum master meer teams aan? Of kunnen we de rol van scrum master ook combineren met die van developer of tester of een andere inhoudelijke rol? Hoeveel product owners hebben we nodig? Hoe stellen we de teams op een slimme manier samen?

Omdat wij dit inmiddels tientallen keren gedaan hebben, hebben we hier wel een mening over! In een aantal stappen, en voor een vaste prijs kunnen we ten eerste een voorstel doen voor de organisatie-structuur, daarna helpen de teams samen te stellen en ten sloten kunnen we de teams een vliegende start geven.

Van Fake-agile naar Value

Steve Denning heeft in een artikel uitstekend beschreven wat echt Agile is en wat fake-Agile is. Als je, met pijn in je hart, moet toegeven wel iets te herkennen van fake-agile praktijken dan zijn we graag beschikbaar om te helpen naar echt agile en echte waarde voor het bedrijf te komen.

Een voorproefje van het artikel? Fake-agile kenmerkt zich door:

  • Teams waarbij de echte, externe klant niet centraal staat
  • Te grote, niet zelf organiserende teams
  • Een hiërarchische organisatie in plaats van een netwerk organisatie
  • De worsteling om scrum teams te laten aansluiten bij de project-organisatie
  • Een gebrek aan directe, zeer regelmatige feedback vanuit echte klanten op werkende software
  • Agile werken alleen in de software development organisatie, terwijl product management, sales, project management, HR en finance nog precies zo werken als vroeger (en het dus aan alle kanten schuurt en botst)
  • Heel veel overhead van onnodige agile meetings en nieuwe coördinatoren

Wij beschikken over veel ervaring en een uitgebreide experimentenbibliotheek om snel actie te ondernemen, om te zien waar de oorzaak van de pijn zit en om snel stappen voorwaarts te zetten.

Cursussen

Wij organiseren regelmatig cursussen. Je kan ervoor kiezen om aan te sluiten op onze vaste cursus-dagen, maar wanneer je met meerdere collega’s bent kunnen wij ook een in company cursus aanbieden. We geven de volgende cursussen:

  • Agile Foundations / Scrum Master cursus (1 dag)
  • Product Owner cursus (1 dag)
  • Agile Advanced cursus (1 dag)

Meer weten over ons aanbod, prijzen en je inschrijven kan hier!