Cursussen Valueminds


Op deze pagina lees je over de geplande cursussen van Valueminds. Naast onze geplande cursussen, bieden wij ook cursussen aan op het gebied van agile basics & agile advanced. Je kan altijd contact met ons opnemen, wanneer je een cursus wil aanvragen die niet op deze pagina staat. Wil jij een cursus bij Valueminds volgen? Neem dan contact met ons op!

Onze trainingen zijn het tegengestelde van death-by-powerpoint. We gebruiken geen slides, geen strak programma, maar vullen de training heel flexibel in. We spelen in op jullie vragen en context, doen veel games/oefeningen om agile werken te ervaren. Het WAAROM van Agile is veel belangrijker dan het WAT en het HOE.

Dat betekent niet dat er helemaal geen structuur en inhoud vastligt. We bieden altijd zoveel inhoud dat bijna alle cursisten binnen een paar dagen hun certificaat halen voor PSM I of PSPO I. En er zitten ook heel veel praktische tips en tricks in. Want het waarom kan je vaak weer heel goed duidelijk maken vanuit het wat en het hoe.

Datum n.t.b.| Scrum Master Cursus

Wij organiseren regelmatig de cursus agile foundations & scrum master. Na deze cursus ben je klaar voor het behalen van je scrum master certificaat. De cursus wordt, afhankelijk van het niveau van de groep, gecombineerd met een stukje agile foundations. Het is handig als je al wat agile kennis hebt, vandaar dat wij je van te voren de Scrum Guide en wat artikelen toesturen zodat je jezelf alvast kan voorbereiden.

Prijs: €695,00
inclusief locatie & lunch

Volg je meerdere cursussen bij Valueminds? Dan hanteren wij een speciaal actietarief. Bekijk hiervoor de uitleg onder het kopje ‘prijzen’.

Inhoud

De inhoud van de Scrum Master training is meestal ongeveer dit (programma wordt mede bepaald door het niveau van de groep):

09:00 uur: Welkom & verwachtingen
09:30 uur: Zelforganisatie, Cynefin en empirisch werken
10:30 uur: Agile manifesto en Scrum values
11:00 uur: Build Your Own Scrum
12:00 uur: Lunch
12:30 uur: Rollen: PO, SM, Team met T-profielen
13:00 uur: De 3 services van de Scrum Master – 1 voor 1 doorlopen, bespreken, voorbeelden met elkaar delen
13:30 uur: Scrum Meetings
14:30 uur: Pauze
14:45 uur: Scrum Artefacts
15:00 uur: Planning poker & velocity
15:30 uur: XP en Kanban
16:00 uur: Scrum Master (proef) examen en nabespreken
17:00 uur: Einde

Deze cursus zal plaatsvinden op een mooie, landelijke locatie in regio Utrecht. De dag duurt van 09:00 – 17:00 uur en is inclusief lunch. De cursus wordt gegeven door André Heijstek, een begrip in de agile wereld en de directeur van Valueminds. Het is een interactieve dag met leren door fun en games.

Meedoen?

Stuur dan een berichtje naar info@valueminds.nl om je aan te melden. Je kan ook een bericht naar dit emailadres sturen wanneer je meer wil weten of onderwerpen hebt die je wil bespreken tijdens deze cursus.

Datum n.t.b. | Product Owner Cursus

Wij organiseren regelmatig de cursus Product Owner. Neem dan contact met ons op om je aan te melden voor deze cursus. Na deze cursus ben je klaar voor het behalen van je product owner certificaat. Het is fijn als je al wat basiskennis van agile hebt. We sturen je voor deze cursus de Scrum Guide en wat andere artikelen toe, zodat je jezelf alvast kan inlezen. We raden aan om eerst de Agile Foundations / Scrum Master cursus te volgen. Ook deze kunnen wij op aanvraag verzorgen.

Prijs: €695,00
inclusief locatie & lunch

Volg je meerdere cursussen bij Valueminds? Dan hanteren wij een speciaal actietarief. Bekijk hiervoor de uitleg onder het kopje ‘prijzen’.

Inhoud

De inhoud van de Product Owner training is meestal ongeveer dit (afhankelijk van het niveau van de deelnemers):

09:00 uur: Welkom & verwachtingen
09:30 uur: Empirisch werken als PO
10:00 uur: Business Model Canvas – een PO is een ondernemer
12:30 uur: Lunch
13:00 uur: Product Backlog / User Stories / Slicing / Acceptatiecriteria / Definition of done
14:30 uur: Business Value bepalen
15:00 uur: Rol van de PO in de diverse Scrum Events
16:00 uur: Product Owner (proef)examen en nabespreken
17:00 uur: Einde

Deze cursus zal plaatsvinden op een mooie, landelijke locatie in regio Utrecht. De dag duurt van 09:00 – 17:00 uur en is inclusief lunch. De cursus wordt gegeven door André Heijstek, een begrip in de agile wereld en de directeur van Valueminds. Het is een interactieve dag met leren door fun en games.

Datum n.t.b.| Agilean Mindset & Agilean werken met team

In samenwerking met Jessika Waijer van Lawaaij organiseren wij een uniek drieluik voor Scrum Masters en Product Owners. We hebben nog geen datum gepland voor deze cursus, maar mocht je interesse hebben neem dan contact met ons op! Deze dag bestaat uit twee delen:
Agilean mindset & gedrag, en agilean werken met je team: de kracht van de groep!

Prijs: €695,00
inclusief locatie & lunch

Volg je meerdere cursussen bij Valueminds? Dan hanteren wij een speciaal actietarief. Bekijk hiervoor de uitleg onder het kopje ‘prijzen’.

Agilean mindset & gedrag

Leren wat je rol is en leren hoe agile werkt is 1. Maar als scrum master en product owner de juiste mindset creëren met de mensen in je team is 2. Hoe activeer je daadwerkelijke gedrags- en mentaliteitsverandering?

De Agile Mindset is gebaseerd op vier principes:

 • Interactie voorop zetten
 • Door kleine stappen versnellen
 • Bij elke stap waarde leveren
 • Verandering omarmen

Maar hoe uit zich dat bij jou? En hoe activeer je dat bij de ander? Hoe kan de agile werkwijze je helpen om de juiste mindset te activeren? Leer zo ook waarom de Agile werkwijze heel goed past bij het menselijke brein. Tevens krijg je de basis van verandermanagement mee.

Agilean Werken met team: de kracht van de groep!

Een groep in beweging krijgen en echte stappen maken om agile te werken lukt beter als team dan als alleen. Samen van agile DOEN naar agile ZIJN. Je kan de kracht van het team benutten om meer Agile te gaan werken.

Dat gaat beter als je kennis hebt van groepsdynamica en hoe mensen in groepen elkaar positief en negatief beïnvloeden; doorzie patronen in de groep die ongewenst gedrag in stand houden.

We leren zo ook hoe je zelf de juiste interventies op het juiste moment creëert. Je maakt hierin gebruik van de liberating structures werkvormen. Productiviteit en innovatie vergroot je alleen met volledig commitment van het hele team. Dat bereik je met liberating structures.

Deze trainingsdag is zowel voor product owners als scrum masters geschikt. Sterker nog: juist door allebei vaardig te zijn in het beïnvloeden van de mindset en je team, word je als duo nog sterker. Dus nodig je collega uit om mee te gaan en kom samen naar deze trainingsdag.

Prijzen

Al onze cursusdagen zijn op een mooie, landelijke locatie en inclusief koffie, thee en een lekkere lunch.

 • Agile Foundations / Scrum Master | 1 dag | € 695,00 ex. BTW
 • Product Owner cursus | 1 dag | € 695,00 ex. BTW
 • Agile Mindset cursus | 1 dag | € 695,00 ex. BTW
 • Combinatie: Agile Foundations / Scrum Master + Product Owner cursus | 2 dagen | € 995,00 ex. BTW
 • Combinatie: Agile Foundations / Scrum Master cursus + Agilean mindset cursus | 2 dagen | € 995,00 ex. BTW
 • Combinatie: Product Owner + Agilean Mindset cursus | 2 dagen | € 995,00 ex. BTW
 • Combinatie: Agile foundations / Scrum Master cursus + Product Owner cursus + Agilean Mindset cursus | 3 dagen | € 1495,00 ex. BTW
 • Neem een collega mee! | € 150,00 korting per cursusdag per persoon

Kanban cursus

Wil je een cursus volgen waarbij de focus op Kanban ligt? Dan raden wij aan om dit bij onze partner partij Co Chi te doen.