Even een ticket inschieten


calendar icon

25 augustus 2023

|
calendar icon 3 minuten

Als development teams streven we naar tijdige opleveringen, maar soms stuiten we op situaties die onze nekharen overeind doen staan. Met collega's heb je het weleens over deze momenten. Een bekend voorbeeld is de juiste rechten krijgen om door te kunnen met je werk. Je hebt bijvoorbeeld extra test rechten nodig voor een specifieke applicatie. Je klopt aan bij een afdeling die al overladen is met werk en die elk verzoek moet loggen. Als tester beland je dan bij een balie waar je te horen krijgt dat je een ticket moet indienen en achter in de rij komt. In een Agile proces waar snelheid essentieel is, voelt dit als een flinke uitdaging.

🚦 Agile vraagt om snelheid en flexibiliteit 🚦
Het is begrijpelijk dat bedrijven procedures en controles hebben om de kwaliteit te waarborgen. Je wilt tenslotte een succesvol product neerzetten. Maar in een dynamische Agile omgeving moeten we ons afvragen of sommige processen de snelheid en effectiviteit van het team belemmeren.

Als testers willen we graag onze bijdrage leveren aan het succes van het project. Je zorgt ervoor dat je voldoet aan eventuele vereisten en beperkingen, want dat kom je in ieder project tegen. Het wordt pas frustrerend wanneer stroperige processen de voortgang gaan vertragen. Agile werken vraagt om snelle iteraties en frequente opleveringen. Een groot voordeel hiervan is dat je op tijd problemen kun detecteren en oplossen. Wanneer bureaucratische hindernissen de norm worden, verliezen we de kracht van het Agile gedachtegoed.

💡 Op naar een cultuur van samenwerking en begrip 💡
Het is belangrijk dat we als testers, ontwikkelaars, managers en andere belanghebbenden in dialoog gaan om wrijving en vertragingen te minimaliseren. Laten we de uitdagingen waarvoor we staan erkennen en proactief naar oplossingen zoeken. Misschien voor de hand liggend, maar communicatie is hier ontzettend belangrijk!

🚀 Het draait allemaal om balans 🚀
Een evenwicht vinden tussen kwaliteit en snelheid is essentieel. En een uitdaging ;-). Je wilt er zeker van zijn dat je goed geteste software oplevert die voldoet aan alle doelstellingen en verwachtingen. Daartegenover moeten we ook waarborgen dat Agile ontwikkelingscycli niet onnodig vertragen. "Even een ticket inschieten" kan soms een behoorlijke impact op snelheid hebben.

In de ideale wereld streef je naar een flexibele en efficiënte testomgeving, waarin je snel kunt reageren op veranderende behoeften zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Samen kun je bouwen aan een Agile cultuur die effectiviteit, snelheid en succes in evenwicht brengt!

Ben je benieuwd hoe Testpeople jou kan helpen? Neem dan contact met Koen!

Deel:

Recente blogs