Sociaal ondernemen: banen creëren


calendar icon

8 mei 2023

|
calendar icon 3 minuten

Iets teruggeven aan de wereld, dat proberen wij als Openpeople continue te doen. Hier hebben we een werkgroep voor opgericht onder de noemer Openplanet. Eén van de initiatieven die hieruit voort is gekomen, is een samenwerking met BEE-ideas en onze klant Flanderijn. BEE-Ideas is een stichting die zich inzet voor mensen die om uiteenlopende redenen moeilijk een nieuwe baan vinden in de ICT. Gerrit van Eck (directeur Flanderijn) en Aldo Lufting vertellen hun verhaal in de ondernemersvlog regio Rijnmond van BEE-ideas.

Wij hebben al ruim 6 jaar een fijne samenwerking met Flanderijn. Gerrit en Aldo hebben dus regelmatig contact! Tijdens een lunch is ook het onderwerp MVO-doelstellingen en sociaal ondernemen aan bod gekomen. Hoe kan je nou als organisatie écht impact maken? En hoe werk je dit concreet uit? Nadat Aldo het contact had gelegd tussen Gerrit en Benjamin Truijen (BEE-ideas) is er een heel mooi project ontstaan.

Sociaal ondernemen: banen creëren

Het project omvat een plan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Als ondernemers of organisaties zien we allemaal de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we dit ombuigen, zodat het kansen biedt voor mensen die moeilijk aan een baan komen? We zijn met z'n drieën gaan brainstormen over wat we kunnen doen. Vervolgens hebben we ideeën in een plan van aanpak gegoten en is het project gestart! We hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar gebracht. Daarna is Flanderijn gaan kijken of en hoe zij hen werk kunnen bieden. En daar natuurlijk ook een passend opleidingstraject aangekoppeld.

“We hebben met z'n allen daadwerkelijk impact kunnen maken en mensen aan een baan kunnen helpen”, aldus Aldo. “Aan het eind van het project zie je dat je een mooi product hebt én 2 mensen in dienst”, aldus Gerrit. Flanderijn gaat binnenkort starten met een 2e project! Wij blijven met onze klanten in gesprek gaan over dit initiatief 😊.

Inspiratie voor andere ondernemers

Voor ons snijdt het mes aan 2 kanten. We hebben een bijdrage mogen leveren aan een betere wereld én hebben onze klantrelatie met Flanderijn kunnen verrijken. Het kan best spannend zijn om te starten met een dergelijk project. Maar Gerrit en Aldo hebben wel een advies 😉. Gerrit: “probeer het gewoon! Het geeft je zoveel energie. Het is voor ons echt een succes geweest. We hebben 2 mensen aangenomen en andere 8 hebben ergens anders een plek gevonden.” Aldo: “kijk als organisatie hoe jij de meeste impact kunt maken. Wat bij je past.”

Benieuwd naar het volledige gesprek? Bekijk dan de vlog! Wil je een keer sparren over hoe je dit kunt aanpakken? Neem dan contact op met Aldo!

Deel:

Recente blogs