Wat heeft “vlooien”​ met organisaties te maken?

Philippe Metz: ‘Ik heb laatst uit het boek Sapiens van Yuval Noah Harari de biologische oorsprong begrepen van mijn wens om onze bedrijven tot maximaal 25 tot 30 personen te laten groeien. Dit heeft te maken met vertrouwen, als je elkaar goed kent kun je elkaar vertrouwen. Zoals hij vertelt over chimpansees : “Als je nog nooit hebt gevlooid met elkaar kun je niet weten of je elkaar kunt vertrouwen en of het de moeite waard is om elkaar te helpen.” En meer dan bovengenoemd aantal mensen kun je niet goed kennen.

Als je boven dit getal komt dan is de volgende horde om te nemen het aantal van 150 personen. Want dat is het maximale aantal personen die je een beetje “kent”, waar je over kan spreken of zelfs roddelen en dus toch een vorm van verbinding mee kan hebben. Dit is vaak de kritieke grens geweest in organisatie groei waarna men in de problemen raakt als je niet anders gaat organiseren of anders verbinden.

Hoe kunnen grotere groepen dan verbonden zijn met elkaar? Grotere groepen zoals inwoners van een land, leden van een vereniging, een groot bedrijf, etc? Dit heeft te maken met de intrede, duizenden jaren geleden, van een aspect van onze taal die het mogelijk maakt iets te verbeelden wat niet met eigen waarneming te bevatten valt. Dit gaat om fictieve verhalen, gemeenschappelijke mythes, gemeenschappelijk geloof.

In het geval van Openpeople gaat het om onze gemeenschappelijke normen en waarden of nog abstracter een gemeenschappelijk gedragen idee.

Wij bestaan momenteel uit zo’n 60 mensen dus we kunnen nog wel vooruit voordat we de 150 passeren, en dat is niet eens een doel. Maar het gemeenschappelijk idee hebben we al vanaf oorsprong.

Benieuwd naar welke dat is? Dat lees je in de volgende blog. Ga ik in de tussentijd door met vlooien.’